Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Äidin ja kodin niksit

latests

 • Konmaria kristitylle
  Karsi, yksinkertaista, konmarita. Mitä näistä muoti-ilmiöistä pitäisi ajatella? Onko vähempi tavara oikotie onneen vai epäkristillistä huuhaata? Tässä muutama kysymys ja vastaus sinulle, joka pohdit näitä asioita. Mitä haittaa turhasta tavarastani on? Tuntuvatko turhat tavarasi harmittomilta? Pursuilevat kaappisi tuottavat enemmän vaivaa kuin äkkiseltään ajattelisi. Ensinnäkin maksoit tavaroiden hankkimisesta aikoinaan rahaa. Toiseksi niiden säilöminen vie tällä hetkellä tilaa, josta maksat. Kolmanneksi tavarat syövät energiaasi. Kerrohan: Miltä tuntuu, kun avaat sotkuisen kaapin? Raskaalta. Neljänneksi tavara tuottaa huolia ja nielee siten vapaa-aikaasi. Tulostin hajosi ja matto pitää pestä. Viidenneksi painavat omantunnonkysymykset: luonnonvarat ovat kuluneet tavaroidesi takia ja niitä ovat valmistaneet senttipalkalla raataneet ihmiset. OnneksiJatka lukemista ”Konmaria kristitylle”
 • Tee oma laulupussi ilmaiseksi: vinkkejä ja valmiita kortteja
  Tekisikö mieli laulaa lasten kanssa enemmän, mutta niitä lastenlauluja ei oikein tule mieleen ja muistat ne sanatkin vähän niin ja näin? Laulupussi auttaa! Tässä pieni opas oman laulupussisi tekoon! Tarvitset vain tältä sivulta tulostettavat kortit ja jonkin pussin, ja laulupussisi on käyttövalmis. Lyhyt käyttöohje: Istukaa lasten kanssa alas. Kerro, että sinulla on hauska ja upea yllätys ja esittele pussi. Kerro, että jokainen lapsista vuorotellen työntää kätensä pussiin (tai koriin) ja ottaa sieltä satunnaisen kortin. Sitten lauletaan ja leikitään kortin laulu. Jos tunnet ”Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa” -laulun, voitte laulaa sitä kun nostatte korttia. Laulupussi on pelastus sellaisiin hetkiin, kunJatka lukemista ”Tee oma laulupussi ilmaiseksi: vinkkejä ja valmiita kortteja”
 • Ilmaisia rakkaus-tekstari-kuvia puolisollesi. Lataa ja lähetä.
  Kaipaisikohan puolisosi vähän hellyyttä arjen keskelle? Tässä suunnittelemiani helliä kuvaviestejä, jotka voit helposti lähettää puolisollesi vaikka WhatsApp-viesteinä.          Paina valitsemaasi kuvaa pitkään puhelimen ruudulla ja valitse ”Lataa kuva”. Nyt kuva löytyy omista kuvista samoin kuin ottamasi valokuvatkin. Kuvia voi tottakai vapaasti käyttää myös vaikka kortteina.  
 • Miten teillä säilytetään valokuvat, muistot ja lasten piirustukset? Ideapankki!
  Miten teillä säilytetään valokuvat, muistot ja lasten piirustukset? Miltä tuntuisi talentaa perheenne tavallista arkea siistiin ja kauniiseen kansioon?   Kuulostaa hyvältä, mutta…. Valokuvat ovat hautautuneet jonnekin tietokoneen syövereihin. Lasten piirustuksia on epämääräisissä läjissä kaapin perukoilla. Vauvakirja tuli ehkä täytettyä, mutta sen jälkeen kirjoittelu vain jäi. Jos kuulostaa yhtään tutulta, tämä ideapankki on sinua varten. Minäkin painin saman ongelman kanssa. Miten saisin muistoja talteen niin helposti, että se tullisi tehtyä, kun on niin paljon muutakin tehtävää? Siksi suunnittelin tämän yksinkertaisen all-inclusive-pakettiratkaisun. Muistokirjan, johon voi laittaa kaiken sen, mitä haluat muistaa näiltä ihanilta, kiireisiltä vuosilta.
 • Kun kotonasi asuu tuholaistaapero. 7 nappiostosta ja viritelmää
  Kuluvatko päiväsi taaperon perässä juoksemiseen? Tässä seitsemän halpaa ja helppoa ideaa, joilla pidät turvassa sekä tavarat että ihanan pikku termiittisi. Tervetuloa vierailemaan taaperoturvalliseen kotiini! Kun esikoiseni oppi kävelemään, päätin että säädän kotini mieluummin kuin hermoni. Päätin myös, että nyt on tärkeämpää pitää arki helppona kuin koti tyylikkäänä. Useimmat ongelmat olen ratkonut pikkurahalla ja ilman poraa tai vasaraa. Tässä lista käyttämistäni kikoista. Toivottavasti vinkeistäni on apua sinulle, jonka lapsi on maagisessa tuholaisiässä. Jaathan myös ihmeessä omat parhaat vinkkisi!
 • Kirjoita suloiset kirjeet tulevalle lapsellesi. Tulosta ilmainen 13-sivuinen paketti!
  Odotatko vauvaa? Haluaisitko tehdä hänelle ihanan pienen lahjan ja samalla itsellesi muiston raskausajasta? Ota talteen valmis ideapaketti! Jos raskaus on ollut sinulle yhtä malttamatonta kaipausta ja odottelua, tiedän, miltä sinusta tuntuu! Suunnittelin aikoinaan kokoelman rakkauskirjeitä omalle syntymättömälle vauvalleni. Tallensin niihin unelmiani, ajatuksiani ja toiveitani tulevalle lapselleni. Nautin kansion tekemisestä niin paljon, että päätin laittaa idean eteenpäin. Tämä tulostettava paketti on tehty sinun vauvaasi varten! Kirjeistä tulee varmasti ihana muisto lapsellesi. Toivottavasti nautit sen tekemisestä yhtä paljon kuin minä! Lataa paketti ilmaiseksi tästä.
 • Kivoja ja ilmaisia piirustuskuvia lapsillesi sytyttämään mielikuvitusta! Tulosta ja leiki!
  Niitä on hauskempaa piirtää kuin värityskuvia mutta helpompaa kuin tyhjään paperiin. Sitä ovat Puolikuvat. Puolikuvat ovat nimensä mukaisesti puoliksi piirrettyjä kuvia. Puolet kuvasta ja tarinasta ovat valmiina, mutta loput lapsen pitää keksiä itse. Olen käyttänyt puolikuvia päiväkodissa, ja ne ovat olleet kovasti lasten mieleen. Puolikuvia voi piirtää aina uudelleen ja keksiä uusia tarinoita niiden ympärille. Mielestäni puolikuvat ovatkin parhaimmillaan lapsen ja aikuisen yhteisiin hetkiin. Aikuinen voi ottaa oman puolikuvansa ja piirrellä samalla omia aikuisten ajatuksiaan siihen. Tältä sivulta voit ladata ilmaiseksi kehittelemiäni puolikuvasettejä.
 • Äidin supermuistikirja ja miten teet sellaisen! Kuvitettu opas Bullet journaliin kiireiselle äidille.
  Pyöriikö sinun päässäsi aamusta iltaan pieniä post-it-lappuja. Muista sitä, tee tämä… ”Milloin pitää varata seuraava neuvola? Käsisaippua on loppu. Milloin viimeksi puhdistin pyykkikoneen? Lupasin maksaa sen velan takaisin tällä viikolla. Sähköpostin salasana pitää vaihtaa turvallisempaan. Paljonko reseptilääkettä oli vielä jäljellä? On pakko ostaa tytölle mekko loppukuun juhliin.” Naistenlehdet ehdottavat ratkaisuksi: yksinkertaista elämääsi. Vaikka kuinka yksinkertaistaisit, aika paljon muistettavaa jää silti. Ja se kaikki surisee äidin päässä aamusta iltaan. Koska jos et ajattele niitä asioita, paletti hajoaa käsiin, ja lapsi lähtee kaverin synttäreille ilman lahjaa. Mutta muistamisellakin on kova hinta. Kun yrittät muistaa kaiken, mielesi uhkaa ylikuormittua. Pidät ehkä langoista kiinniJatka lukemista ”Äidin supermuistikirja ja miten teet sellaisen! Kuvitettu opas Bullet journaliin kiireiselle äidille.”
 • 3 laiskan äidin oivallusta liikunnasta
  Olen lukenut naistenlehtien treenioppaat ja kunto-ohjelmat. Olen kokeillut niin montaa lajia, etten jaksa niitä edes laskea. Kuulostako tutulta? Näiden vuosien aikana olen oivaltanut 3 seikkaa, joita en ole lukenut yhdestäkään kunto-oppaasta. Lue ja kerro mitä ajattelet.  
 • 7 tapaa sementoida uusi hyvä tapa loppuelämääsi
  Onko sinulla motivaatiota muuttua? Ei ole enää vuoden päästä. Lue sen sijaan seitsemän keinoa sementoida uusi hyvä tapa loppuelämääsi. Tämä on minun elämänmuutokseni tarina. Se päivä, jolloin päätin lakata elämästä likaläävässä. Pesin itselleni aamukahvimukia tiskiharjalla, koska en ollut jaksanut pyörittää tiskikonetta päiväkausiin. Kun ongin pikkulusikkaa tiskivuoren seasta, käteni osui ällöttävään homeeseen. Samalla lehahti inhottava lemu. ”Nyt saa riittää!” ”Tämä on viimeinen pisara!” Taapero hätkähti, kun näki purkaukseni. Mutta minun mittani oli täynnä. TÄNÄÄN olisi se päivä, jolloin kotityömme laitettaisiin kuriin ja nuhteeseen. Ei enää vaatteita lattialla, ei pilaantunutta ruokaa jääkaapissa, ei pölypalloja nurkissa. TÄNÄÄN on uuden elämäni alku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s